Popularni bend Irish Stew of Sindidun koji izvodi svoje pesme u stilu inspirisanom irskom muzikom i tradicijom, nastupiće u kragujevačkom Domu omladune u petak, 22. novembra sa početkom od 22 sata.

Koncerti ovog sastava su već tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike. Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu ima široki spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll kao što su violina, frula i bendžo.

Sastav kreće na turneju po Srbiji kojom će simbolično obeležiti početak novih 15 godina rada. U poslednjih godinu dana, bendu se na violini priključila i Ana Đokić Brusić, poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe Orthodox Celts pa je ovo idealna prilika da publika pored dobro poznatih pesama čuje kako bend zvuči u novoj postavi.

Ulaznice u pretrpodaji po ceni od 400 dinara mogu se kupiti svakog dana u Domu omladine dok će na dan koncerta cena karte biti 500 dinara.