Danica Vučenić, novinarka, Tibor Jona, novinar i bloger, Dušan Čavić, autor video projekta „Marka Žvaka”, Srđan Ćosić, aktivista i Raša Nedeljkov, programski direktor CRTE razgovaraće večeras sa građanima Kraljeva.

Razgovor o odgovornosti vlasti, pravima građana na slobodne medije i učešću u demokratskim procesima, pod nazivom „Šta sve (ne)možeš u Srbiji kada si građanin?”, održava se u utorak, 5. decembra, u prostorijama Svečane sale Gradske uprave (Trg Jovana Sarića 1), sa početkom u 18 sati.

- Istinomer poziva građanke i građane na razgovor o odgovornosti vlasti, pravima građana na slobodne medije i učešću u demokratskim procesima. Smatramo da je važno ovaj razgovor voditi u vremenu u kom javnim prostorom vladaju lažne vesti i populističke poruke, navodi se u pozivu.

Gde se nalazi moć političkog odlučivanja – u institucijama ili izvan njih, šta sve možemo kada su mediji slobodni, šta sve (ne)možemo kada ne znamo ko je na vlasti, kako preživeti u vremenu populizma, biće samo neke od tema foruma koji zajednički organizuju Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA, u okviru inicijative Istinomer, i Fondacija Fridrih Ebert – kancelarija u Beogradu.