Kao što je već najavljeno, svakoga četvrtka sa početkom u 19 sati, na YouTube kanalu kragujevačkog SKC-a, biće emitovane predstave Akademskog pozorišta SKC-a. Pozorište nastavlja sa predstavljanjem svoje produkcije iz foldera Arhiv, a posetioci YT kanala imaće priliku da pogledaju višestruko nagrađivanu predstavu Stilske vežbe.

Francuski pisac Rejmon Keno (1903-1976) je svojevremeno, u svom delu Stilske vežbe, scenu iz jednog pariskog autobusa ispričao na 99 različitih načina. Okosnica jedne od priča bilo je jedno dugme, koje je „pobeglo” sa kaputa jednog putnika, u drugoj priči je to, pak, izgled jednog putnika, u trećoj, odnosi među njima... i svaka od priča bila je jednako istinita.

Nama ostaje da se pitamo, živimo li život ili krčkamo samo jednu verziju istine o njemu? Vidimo li u ogledalu odraz sebe ili tek jednu stranu nečeg što se može posmatrati iz nebrojeno mnogo uglova? Da li su naši životi samo nečije Stilske vežbe?

Režiju ove predstave potpisuje Milić Jovanović, a igraju Kostadin Stojadinov, Milica Milenković, Dejan Tošović, Dragana Perić, Nemanja Jovanović, Mina Obradović, Kristina Simonović, Miloš Stanojević, Jasna Petrović.

Predstava će biti dostupna na YouTube kanalu 24 sata.