Izložba „I ovo je Srbija” autora Zorana Cvetkovića, biće otvorena u utorak, 12. februara, u Univerzitetskoj galerija u Kragujevcu.

Putovanja i posete udaljenim seoskim naseljima Zoran Cvetković započeo je 2011. godine, sa namerom da snimi što je moguće više dokumentarnih fotografija i napiše putopisne reportaže o mestima i ljudima, koje je posetio.

Tokom tih godina posetio je više od 300 udaljenih, delimično, ili potpuno napuštenih sela, i snimio više od 15.000 fotografija. Cilj autora je da fotografijama i kratkim pričama prikaže nepoznate, ili zaboravljene delove Srbije.

- Kada se skrene sa glavnih, pa nastavi nekim manjim, sporednim putevima, putuje se sporo - zato što je pored puta stara česma sa izvorskom vodom; zato što se baš sa tog brda pruža široki pogled na meandre sasvim običnog potoka; zato što je pored puta stari, seoski, zavetni krst, ili usamljeni spomenik krajputaš; zato što će nam na tom putu, sasvim je izvesno, ljudi koje sretnemo poželeti dobar dan, stoji u pozivu izložbe „I ovo je Srbija”.

Postavka će biti otvorena u 19 sati, a posetioci mogu da pogledaju izložbu do 22. februara.