Izložba ikona Nemanje Nedeljkovića biće otvorena u galeriji Centra za kulturu Smederevo, u ponedeljak, 21. januara, u 18 sati.

Na izložbi će biti predstavljeno oko 20 radova, hilandarske reprodukcije i autorska dela u tehnikama - jajčana tempera i akril na platnu.

Nemanja Nedeljković, rođen je 1987. godine, u Smederevu, gde je završio osnovnu školu „Dositej Obradović”. Potom školovanje nastavlja u Beogradu u srednjoj umetničkoj školi „Techno Art”, smer „Konzervator i restaurator kulturno umetničkih dobara” gde stiče prva znanja o Vizantiskom slikarstvu i ikonopisu, pa Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti i strukovnih studija odsek „Nastavnik likovne kulture”.

Po završetku studija odlazi u Australiju, gde je dva puta predstavljao Pravoslavnu Crkvenu umetnost na srpskom festivalu u Sidneju i izlagao na nekoliko zajedničkih izložbi. Trenutno je na 4. god Akademije Srpske Pravoslavne Crkve odsek- Crkvene umetnosti (ikonopis).

Do sada je imao pet zajedničkih izložbi i jednu samostalnu. Predaje likovnu kulturu u osnovnoj školi, studira i povremeno se bavi konzervatorsko restauratorskim radovima.

Izložba ikona će biti otvorena do 31. januara.