Kragujevčani koji vole prirodu ne bi trebalo da propuste program koji od 17. septembra kreće u Kragujevačkom narodnom muzeju. U pitanju je gostovanje Prirodnjačkog muzeja iz Beograda.

U utorak, 17. septembra, u 19 sati, biće održano predavanje i anketiranje o percepciji vrsta velikih zveri (medved, vuk i ris), koje Prirodnjački muzej u Beogradu sprovodi za potrebe Republike Srbije, a u saradnji sa Svetskom organizacijom za prirodu (WWF).

Dva dana kasnije, 19. septembra, u 19 sati, u Narodnom muzeju biće svečano otvorena izložba „Nebeski lovci“, autora  dr Daliborke Stanković i mr Marka Rakovića.

Osnovna ideja izložbe „Nebeski lovci“ je da se istakne značaj ptica grabljivica za prirodu i da se publika na naučno-popularan način upozna sa ovim vrhunskim predatorima. Namenjena je publici svih uzrasta i nivoa obrazovanja. S obzirom da se ptice grabljivice nalaze na vrhu lanaca ishrane i u današnje vreme predstavljaju jednu od najugroženijih grupa ptica, cilj izložbe je da se na jednostavan i lako dostupan način predstavi čudesni svet ptica grabljivica, njihov značaj i uloga u prirodi.

Izložba će trajati do 17. oktobra.