Edukativna radionica primenjene umetnosti, „Modni atelje – Kostim savremenog baleta”, zasnovana je na formiranju vizuelne pismenosti koja u današnjem svetu nosi veliku vrednost, jer živimo u vremenu slika i prenosa informacija vizuelnim putem.

Tokom radionice polaznice su se osposobile za izradu kostima i ostvarile su solidni nivo znanja iz oblasti likovne i opšte kulture, baleta i pozorišta i kostimografije, uopšte.

Modni atelje je besplatna radionica, koja nudi mogućnost da se oprobate u dizajnu, kostimografiji, kreiranju, šivenju, stilizaciji, radionica gde se stiče znanje i potrebne veštine modnog dizajna kroz praktičan i kreativan rad.

Učeći o modnom dizajnu i baletu, polaznice su provele 3 meseca sa kostimografkinjom Alinom Linjkovom, balerinom Sandrom Luković iz baletske škole „Aplauz” i Ivanom Jevrić iz „SuperMame”, a sve pod budnim okom Sunčice Ivković Bakić, prošlogodišnjom polaznicom Modnog ateljea koja je nesebično podelila svoje iskustvo u krojenju i šivenju.

Otvaranje izložbe kostima dizajniranih ove godine  zakazano je za 14. decembar 2019. sa početkom u 12 satu, u prostorijama „SuperMame”.

Drugu godinu za redom projekat je podržan od strane Skupštine grada Kragujevca, a u organizaciji DKRC “Supermama”.