U Kontakt galeriji kragujevačkog SKC-a, u utorak, 17. novembra, u 19 sati, biće otvorena izložba „Zemlja nije moj dom“ Nenada Marića.

- Ova izložba ne predstavlja kulturološki dekor društva spektakla i zabave, već predlog da se ljudi sretnu, dodirnu, obnove emocije i da na taj način izađu iz svojih mentalnih zatvora i sebi organizuju život zasnovan na društvenoj solidarnosti. To je predlog da zajedno prestanemo održavati ovaj lažni svet i odemo u sopstvene samoodržive i od sistema nezavisne zbegove, navodi Saša Stojanović, likovni umetnik.

Nenad Marić rođen je u Čačku 1979. godine. Diplomirao je slikarstvo 2006. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Imao je veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi širom Srbije. NJegovi radovi izloženi su i na Međunarodnoj izložbi akvarela „Fabriano Aquarelle” u Fabrijanu u Italiji 2017. godine.

Od 2001. godine se bavi kantautorskim radom a od 2004. godine se u javnosti pojavljuje pod pseudonimom Kralj Čačka. Krajem 2016. godine u okviru izdavačke kuće Lom objavio je zbirku poezije „Na margini”, u kojoj su se našle pesme, crteži i muzika, a zatim i debitantski  album „Zemlja Snova”, kao zajedničko izdanje Odličnog Hrčka i Pop Depresije. Krajem 2018. godine objavio je svoj drugi album „Spusti svetlost na put”.  Živi i radi u Beogradu.