U kragujevačkoj galeriji Mostovi Balkana biće otvorena izložba grafika meksičkih umetnika, pod nazivom „Grafičke vizije 6”. Izložba će biti otvorena u petak, 12. novembra, u 20 sati.

Kragujevačkoj publici predstaviće se Adair Garsia Sančes, Adrian Aha Mendes, Dorota Ziolkovska, Enrike Gvadarama Solis i Manuel Alfredo Solis Mendosa. Izložba obuhvata po pet grafika od svakog autora, ukupno 25 grafičkih listova.

Izložba meksičkih umetnika je novi segment Projekta kontinuirane međunarodne saradnje mr Leposave Milošević Sibinović, koji je u prethodnim istoimenim izložbama 1, 2, 3, 4, i 5 imao znatnog odjeka u stručnoj i široj kulturnoj javnosti. Radovi su nastali u Meksiku, zemlji bogate likovne tradicije i realizovani u različitim tehnikama u Ateljeu za istraživanja i produkciju grafike Karlos Olačea (Carlos Olachea), osnovanog1984. godine koji radi u okviru Fakulteta za likovnu umetnost i dizajn Nacionalnog univerziteta  i dvovekovne Nacionalne akademije San Karlos.

Atelje podržava istraživanje, otvara nove umetničke mogućnosti u domenu savremene grafike, katalogizuje, čuva i promoviše urađene radove, ostvaruje profesionalnu saradnju sa obrazovnim ustanovama, muzejima, kulturnim centrima, učestvuje na konkursima i bijenalima u zemlji i inostranstvu. Pet umetnika čiji su radovi obuhvaćeni izložbom imaju solidno umetničko obrazovanje, uspešnu karijeru, žive u Meksiku, učesnici su brojnih umetničkih događanja. Imaju prepoznatljiv umetnički rukopis, izuzetno vladaju raznim grafičkim tehnikama.