U kragujevačkoj galeriji „Mostovi Balkana”, u četvrtak, 23. januara, biće otvorena izložba „Monumenti”, autorke Darije Dragojlović.

Crkvena umetnost kao najlepši primer monumentalne umetnosti na našem tlu, večno nam daje nadu i podsticaj, iz koje je i sama proistekla, gde je monumentalnost uvek (oduvek) prisutna, ali i neprevaziđena…

- Ceo koncept ovih radova posvetila bih kao poziv, sećanje, vizuelno prožimanje, na one „spontane” tvorevine koje uočavamo na našoj monumentalnoj umetnosti, njenoj lepoti koja svojom rustikom  nam postaje sve lepša i bliža, koja svojom zagasitom gamom, nedostatkom fragmenata, uništenih zbog viševekovnog postojanja, opet u očima posmatrača je jasna i snažna kao i u trenu kada je nastala, kaže autorka Darija Dragojlović.

Darija Dragojlović je rođena u Kraljevu, 1996. godine. Trenutno je prva godina master studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, modul slikarstvo u klasi profesora Vidoja Tucovića. Završila je osnovne studije na Filološko-umetničkom fakultetu kao diplomirani primenjeni umetnik, na odseku zidno slikarstvo, u klasi profesora Gorana Rakića.

Otvaranje izložbe zakazano je za 20 sati.