U galeriji Doma omladine u Kragujevcu, u ponedeljak, 2. marta, biće otvorena audio-vizuelna izložba „5 priča”, mladog autora koji stvara pod umetničkim pseudonimom Milli2nd.

Tik-Tok je jedna od najpopularnijih društvenih mreža među tinejdžerima, a trenutno jedan od najpraćenijih korisnika ove mreže je i misteriozni mladić iz Srbije, koji se na Tik-Toku predstavlja kao Milli2nd.

Kragujevačkoj publici predstaviće se postavkom „Pet priča”, koje su promenile autora kao umetnika i njegov pogled na svet, prikazane su kroz 5 instrumenata, koji će dati audio i vizuelni feedback posetiocu, a kako je izložba interaktivne prirode, tako će posetioci biti direktno povezani sa radom.

Mili2nd, rođen je u Smederevu 1998. godine. Sa 15 godina, dok je pohađao Školu za dizajn u Beogradu, a njegov film „Ne plaši se” osvojio je 1. mesto u kategoriji Film na beogradskoj Olimpijadi kulture i bio izabran za najbolji film u okviru konkursa„"Moje kreativno JA”, organizovanog od strane Telenora i Cosmopolitan Magazina.

Pozvan je u srednju školu u Kaliforniji, SAD, gde je maturirao, a zatim je nastavio školovanje na Santa Monika Koledžu, na smeru filmska produkcija.

Izložba će biti otvorena u 20 sati, a može se pogledati do 7. marta.