U galeriji „Rima” u četvrtak, 6. juna, u 20 sati, biće otvorena izložba prostornih crteža umetnice Nine Ivanović. Najnovija serija umetničkih radova mlade autorke autentičnog umetničkog izraza biće premijerno prikazana u kragujevačkoj galeriji.

Desetogodišnju umetničku praksu Nine Ivanović odlikuje specifična metodologija nastajanja umetničkog rada koja se temelji na prožimanju medija crteža, fotografije i skulpture. Prostorni crtež je umetnički rad koji nastaje kao ishod sadejstva pomenutih medija i predstavlja iskorak u razumevanju i prevazilaženju granica između medija. Osnovni materijal umetničkog rada, idejno zasnovanog na fotografiji, jeste žica, koja neguje linearnost kao osnovni kvalitet crteža, i istovremeno prodire u treću dimeziju čime zadobija kvalitete skulpture.

Nina Ivanović je diplomirala 2010. godine na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2006. aktivno učestvuje na domaćim i internacionalnim radionicama i izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u Beogradu, Bazelu, Parizu, Monpeljeu, Beču, Berlinu i mnogim drugim evropskim gradovima. Dobitnica je nagrade Oktobarskog salona 2018. godine, dva puta je nagrađivana za crtež - 2014. prvom nagradom iz Fonda Vladimir Veličković i 2009. nagradom za crtež FLU. Zajedno sa još šest kolega i koleginica osnovala je Umetnički kolektiv U10 sa kojim od 2012. godine vodi Umetnički prostor U10 posvećen prvenstveno savremenoj umetničkoj praksi mlađe generacije umetnika. Živi i radi u Beogradu.

Izložba u galeriji „Rima” u Kragujevcu traje do 30. juna ove godine.