Kragujevačka publika moći će od utorka, 12. septembra, u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" da pogleda izložbu posvećenu životu i stvaralaštvu Duška Radovića.  „Bio jednom jedan laf” naziv je postavke koju čini 30 plakata.

Izložba prikazuje njegovo detinjstvo u Nišu i Subotici, dolazak u Beograd i početak rada u Pionirskim novinama, uređivanje programa za decu Radio Beograda i kultna drama Kapetan Džon Piplfoks.

Publika će videti i kako je izgledalo uređivanje programa na TV Beograd - serije „Na slovo na slovo" i „Laku noć deco", TV serija „Ženski razgovori", ali i rad na časopisu Poletarac kao i uređivanje na Studiju B.

Predstavljen je i sveukupan književni opus Duška Radovića (1922-1984) , i za decu i za odrasle, apostrofiraju se najznačajnije pesme i zbirke koje su bile prekretnica u stvaralaštvu za decu, navode se autopoetički izvodi iz njegovih intervjua i čuveni aforizmi.

Postavkom se, uz pomoć bogate porodične dokumentacije, kao i dokumentacije RTS-a i Pozorišta na Terazijama, oslikava i piščev intimni život - porodični krug, prijateljstva, strasna ljubav prema fudbalu...

Autori izložbe su Olga Krasić Marjanović, Violeta Đorđević i Sara Ivković Marković, a realizovana je u okviru projekta „Bio jednom jedan laf" koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.