Izložba o vaterpolo susretima Mađarske sa Jugoslavijom, SCG i Srbijom, biće otvorena u subotu, 26. oktobra, u 19 sati, na zatvorenom bazenu SPD „Radnički”. 

Izložba predstavlja svojevrsni vremeplov od 1993. godine i prve utakmice, do nedavnog susreta dveju reprezentacija u Berlinu. Osmišljena je od strane Mađarskog muzeja olimpijskih igara i sporta, a u Kragujevac je stigla kao deo Nedelje mađarske kulture u Srbiji.

Kroz panoe sa fotografijama zainteresovani će imati priliku da se upoznaju sa istorijom vaterpola i prvim međunarodnim utakmicama, uz podsećanje na asove mađarskih i jugoslovenskih timova.

Izložbu organizuje Ambasada Mađarske u Srbiji, uz podršku grada Kragujevca i SPD „Radnički”, a biće otvorena za sve posetioce do 30. novembra ove godine.

Kako je najavljeno, otvaranju izložbe prisustvovaće predstavnici Ambasade Mađarske, grada Kragujevca, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, brojni sportisti i sportski radnici.

Nakon toga, od 20 sati na zatvorenom bazenu biće odigrana utakmica sedmog kola Regionalne A2 lige, između vaterpolista Radničkog i ekipe Primorja iz Rijeke.