Tatjana Milosavljević, muzejski savetnik istoričar umetnosti u kragujevačkom Narodnom muzeju, među 150 dela umetnika koji su na neki način bili vezani za Kragujevac, izabrala je najreprezentativnija I osmislila izložbu koja će u sredu, 25. oktobra, biti prikazana publici.

Naime, u zbirkama Odeljenja za istoriju umetnosti Narodnog muzeja Kragujevac čuva se veliki broj umetničkih dela – slika, skulptura, grafika, crteža, umetničkih fotografija, objekata… U pitanju su dela preko 50 umetnika koji su na neki način vezani za Kragujevac – ovde su rođeni ili ovde žive i rade .

„ZOOM IN“ – kragujevački umetnici u zbirkama Narodnog muzeja Kragujevac, naziv je izložbe eksponata izabranih upravo među ovim delima.

Publika će sve do 1. decembra moći da vidi dela Nikole Koke Jankovića, Olje Ivanjicki, Svetislava Mladenovića, Jelene Petrović, Đorđa i Julke Obradović, Miloša Samardžića, Dragoljuba Jelesijevića Kepe, Radmile Ilić, Siniše Pavića, Gorana Rakića, Zorana Ignjatovića, Bojana Otaševića, Vesne Ristovski, Nikole Bogdanovića, Dragana Đorđevića, Vladimira Rankovića, Slobodana Bojovića i mnogih drugih.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za sredu u 18 sati.