U kragujevačkoj galeriji „Mostovi Balkana”, u četvrtak, 5. marta, biće otvorena izložba skulptura Đorđa Aralice pod nazivom „Chain Linking“. Otvaranje izložbe je u 20 sati.

Vajarska dela Đorđa Aralice predstavljaju objekte čiji je izraz zasnovan na sintezi poetskih, sadržinskih, plastičkih i koncepcijskih karakteristika umetničkog dela. Snaga njegovog izraza i dubina osećanja iskazana je kroz geometrizovane elemente moderne umetnosti sastavljene od niza lančanih „čeličnih ćelija”.

Prefinjenost zanatske obrade jednostavnih formi, modelirane u vidu osnovnih geometrisjkih oblika, lopte, kocke, kupe, vezuje na neki način Aralicu sa poznatim Sezanovskim načelom da je „umetnost harmonija paralelna sa prirodom”.

Đorđe Aralica je rođen 1963. godine u Otočcu. Diplomirao je vajarstvo na FLU u Beogradu. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a sa statusom samostalnog umetnika. Radi u različitim medijima: terakoti, metalu i kamenu. Njegovo umetničko interesovanje je u domenu istraživanja međuodnosa skulptoralne forme, medija i prostora, kao i česte suprotstavljenosti umetnosti skulpture efemernom kontekstu savremenog sveta.

Izložba se galeriji „Mostovi Balkana” može pogledati do 24. marta ove godine.