Izložba slika velikih formata autora Dejana Ilića Cvike, poznatog kragujevačkog muzičara, biće otvorena u petak, 17. januara u 20 sati, u galeriji Kluba kulture Artium.

Izložbu će otvoriti Maja Živanović, istoričarka umetnosti i likovna kritičarka iz Beograda, koja smatra da je „serijom od 13 slika, umetnik sintetizovao nesvakidašnji smisao za izvanrednu prefinjenu stilizaciju oblika i efektnu upotrebu kontrasta svetla i boja”.

Priznajući da se slikarstvom bavi dugo, koliko i muzikom, Dejan Ilić Cvika, autor izložbe pod nazivom „Minut”, kaže da mu slikarstvo pruža luksuz da ja budem 100 odsto svoj.

- Za razliku od muzike koja je više „timska” stvar, bar ova dipsciplina kojom se ja profesionalno bavim. Za ceo taj proces od belog platna do gotove slike odgovoran sam sam sebi. Svaki čovek ima potrebu da ima neke svoje lične minute… Moji lični minuti su moje slike i svaka od njih čuva po neku tajnu. Strah. Poraz ili pobedu, kaže Dejan Ilić.

Ovu postavku Kragujevčani mogu pogledati do 2. februara ove godine, a autor planira da podeli svoje „Minute” i sa publikom u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i drugim velikim gradovima u regionu.