U Malom likovnom salonu Narodnog muzeja Kragujevac, u četvrtak, 3. septembra, biće otvorena izložba Tanje Nikolajević Veselinov pod nazivom „Bila sam ovde – Vidljivo/nevidljivo”.

Na izložbi će biti izložene slike nastale u poslednjih 5 godina. Tanja Nikolajević Veselinov odnegovala je prepoznatljiv stil koji odlikuje širok, gestualan potez, vizuelna ritmičnost i hromatsko sazvučje. Nasuprot onima koji teže mistifikaciji svoga dela i na taj način objašnjavaju i proces njegovog nastanka, Tanja Nikolajević Veselinov apstrahuje prizor i približava ga sopstvenoj lirskoj prirodi.

Slikarka pejzažne orijentacije Tanja Nikolajević Veselinov je na domaćoj likovnoj sceni prisutna od sredine osamdesetih kada je diplomirala na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti. Iste godine (1984) je priredila prvu samostalnu izložbu i od tada do danas zadržala je izložbeni kontinuitet.

Tanja Nikolajević Veselinov rođena je u Beogradu 1959. godine. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1984. godine na odseku Slikarstvo u klasi prof. Stojana Ćelića i prof. Milice Stevanović. Boravila je na post studijskim usavršavanjima u Njujorku, Madridu i Parizu. Član je ULUS-a od 1986. godine, od 2013. član ULUPUDS-a, bila je član umetničkog saveta ULUS-a. Dobitnik je osam internacionalnih nagrada za slikarstvo.

Izložba „Bila sam ovde – Vidljivo/nevidljivo” može se pogledati do 23. septembra.