Izložba i promocija knjige crteža „Jednominutni tango”, autora Gorana Dimića biće održana u kragujevačkojh Galeriji SKC-a, u četvrtak, 11. oktobra, u 20 sati. O radovima i knjizi govoriće Vidosav Stevanović, književnik. Izložba će biti otvorena do 20. oktobra.

Crteži Gorana Dimića su proizvod snažnog intimnog doživljaja koji je nadrastao polje strasti kao primarno osećanje i nastavio da traje kao emocija, navodi u katalogu izložbe istoričarka umetnosti, Dragica Vuković.

- Ta transformacija čini ove crteže interesantnim novom pogledu nepristrasnog posmatrača. Goran Dimić uspeva da se postavi izvan događaja, da bude i učesnik i posmatrač da bi u crtežu oživeo glavni trenutak intimnog jedinstva i tako ga produžio u liniji vremena. Valovita kontura linija, međutim, ne isejava vrtlog strasti, na šta bi upućivalo njeno talasanje u formiranju oblika. Nastali prizor uspostavlja harmoničan i ujednačen ritam koji je nevidljivo prisutan na svakom novom crtežu. Ta vibracija nije eksplicitno vidljiva ali je realno prisutna, možda kao prisustvo koje prizor strasti pretvara u trajno osećanje koje ostavlja važan trag u duši. Ova intimna ispovest Gorana Dimića ostavlja utisak nasušne potrebe autora da sačuva aktere ljubavne drame od njih samih, da otvori mogućnost da izbegnu opasnosti, da umaknu životu i nestajanju, objašnjava Dragica Vuković.

Goran Dimić rođen je 1963. godine u Kragujevcu, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju, posle koje je studirao grafiku na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Prvu samostalnu izložbu imao je 1980. godine. Od 1992. godine živi u Budimpešti i pretežno se bavi reklamama, u kojima se trudi da ostvari vrhunski umetnički doživljaj. U toj oblasti je više puta nagrađivan, mada oberučke prihvata i učešće na grupnim izložbama.