Revija pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca „Joakimovi dani”, u Knjaževsko-srpskom teatru počinje u petak, a trajaće do 8. maja. Pozorišna publika u Kragujevcu imaće priliku da pogleda predstave koje su rađene po delima sledećih  dramskih pisaca Branislava Nušića, Radovana Tišme, Nataše Ilić i Vuka  Boškovića.

I ovaj put u žiži je domaći dramski pisac kao osnova našeg dramskog života, koga publika najradije prepoznaje i voli. Pozorište kao ogledalo duhovnosti i stvarnosti dočaraće vam sve ono što nas okružuje, boli i raduje, sve čemu se smejemo i što nas uzbuđuje, a tiče se samo nas i naše stvarnosti.

Reviju će otvoriti komedija komedija „Gospođa ministarka”, režiji Jovana Grujića, a drama „Četiri brata”, u režiji Dragana Jakoveljevića na repertoaru je u subotu, 5. maja.

Predstava „Novo doba”, u režiji Dina Mustafića, Bitef teatra, na repertoaru je u ponedeljak, 7. maja.

To je zanimljivo scensko istraživanje mehanizma tranzicije koji je počeo u zločinu i doneo profit odabranim. Takav moralni relativizam nije moguće preživeti. Pojedinačno i kolektivno ostali smo zaglibljeni između revolucije koja se nije desila i evolucije koja neće doći. To stvara negativne emocije besa i mržnje, društvo bez demokratije, koje kreira svet poslušnih pragmatika, ljude bez saosećanja i poštenja.

Poslednjeg dana manifestacije „Joakimovi dani”, kragujevačka publika biće u prilici da pogleda komad „Vrapčić”, u režiji Miloša Jagodića.

Karte se mogu naći na biletarnici teatra, po ceni od 400 dinara.