Kratkometražni animirani film „Bio dvaput jedan kralj” (Twice Upon a Time) u koprodukciji „To Blink Animation studia” i produkcije „Plan 9” osvojio je nagradu publike za najbolju animaciju na upravo završenom FANCINE festivalu u Španiji.

Festival se već 27. godinu za redom održava Malagi i u zvaničnoj selekciji prikazuje više od stotinu filmskih ostvarenja iz celog sveta.

„Bio dvaput jedan kralj” nastavlja festivalsku turneju sa decembarskim predstavljanjima publici u Americi, Italiji i Kanadi. Autori filma, Vojin Vasović i Nikola Stepković već rade na dugometražnoj verziji ove priče, za koju scenario pored Vasovića potpisuje i Dunja Petrović.

„Bio dvaput jedan kralj” je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost i živi u nesvakidašnjem podeljenom ekranu. Jedna njegova polovina predstavlja Kralja Pesnika, čoveka elegantnih manira i pokreta, dok druga predstavlja Kralja Ratnika, nesutrašivog i gordog vojskovodju. Oni očajnički žele da se otarase jedan drugoga i na tom putu im pomažu razni lekari, druidi, njihove verne kraljice, pa čak i njihov arhineprijatelj - dvoglava aždaja.

Projekat dugometražnog filma „Bio dvaput jedan kralj” učestvovaće na ko-produkcijskom forumu CEE Animation Workshop koji se održava od 2. do 6. decembra u Ljubljani, u okviru festivala Animateka, gde će producenti filma imati prilike da traže regionalne partnere za dalji razvoj projekta.