Na sceni Knjaževsko-srpskog teatra, u petka, 19. novembra, od 20 sati, biće izveden muzičko-poetski program „Saša i prijatelji”, kojim će kragujevački glumac Saša Pilipović obeležiti 30 godina umetničkog rada.

U programu pored Pilipovića, učestvuju i glumci kragujevačkog Teatra Milić Jovanović, Aleksandar Milojević Lija, Čedomir Štajn i Jasmina Dimitrijević, glumac Kruševačkog pozorišta Bojan Veljović, zagrebački glumac Josip Kučan, glumica Milica Majstorovići, pesnik Marko Milošević, kao i muzička grupa Nebeski jahači i drugi.

Inače, Saša Pilipović, u oktobru 1991. godine, postao je član glumačkog ansambla teatra Joakim Vujić (danas Knjaževsko-srpskog teatra).

Prvu ulogu u kragujevačkom pozorištu odigrao je u predstavi „Buđenje proleća”.

Karijeru na pozorišnim daskama započeo je 1987. godine, kao član Studentskog esperantskog kazališta i igra po svetskim esperantskim kongresima širom sveta. Jedini je profesionalni glumac na Balkanu koji igra predstave i izvodi koncerte na esperanto jeziku. Nastupao je u preko četrdeset zemalja (Poljska, Kuba, Francuska, Hrvatska, Brazil, Švedska, Litvanija, Island, Irska, Vijetnam, Južna Koreja, Japan).

Od tada da danas ostvario je brojne uloge u matičnom teatru.

Ostvario je i uloge u TV serijama „Srećni ljudi”, „Porodično blago”, „Seljaci”, „Selo gori a baba se češlja”, „Moj rođak sa sela”, „Ravna Gora”, „Sumnjiva lica”, „Koreni”, „Šifra Despot”, „Klan”, kao i u igranim filmovima „Ringeraja” i„ Za kralja i otadžbinu”.