Koncertna sezona Univerzitetske galerije se nastavlja koncertom „Dva lica klasike”, u sredu, 5. decembra, u 19 sati. Na koncertu nastupaju prof. Dušica Mladenović (violina) i redovni profesor Filološko-umetničkog fakulteta Nataša Petrović (viola).

Na programu će biti dela Tatjane Milošević, Ivana Brkljačića i Aleksandro Rola.

Violinistkinja Dušica Mladenović je učenje započela u Školi za muzičke talente u Ćupriji, a potom je završila Srednju muzičku školu Dr Vojislav Vučković u Beogradu, u klasi prof. Rankice Oršolić. Diplomirala je i magistrirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kod prof. Dejana Mihailovića. Dodatno se usavršavala na kursevima kod eminentnih profesora kao što su Marina Jašvili, Igor Ozim, Ilja Grubert, Ami Flamer, Antoanet Louman, Marko Josifoski i dr.

Violinistkinja Nataša Petrović je završila osnovne i magistarske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Petra Ivanovića. Usavršavala se na londonskom konzervatorijumu „Guildhall School of Music and Drama“ u Londonu, u klasi prof. Dejvida Takenoa. Doktorske studije završava 2011. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dejana Mlađenovića.