Solistički koncert Milene Lazarević Popović pod nazivom „Muzika kao govor emocije” održaće se u sredu, 6. novembra, u kragujevačkom Teatru.

Tročasovni muzički program imaće dva dela. Prvi deo koncerta pružiće mogućnost publici da uživa u internacionalnoj muzici, u pratnji orkestra „Trag Balkana“, a u drugom kompozicije posvećene tradiciji i kulturi Srbije.

U prvom delu repertoara repertoara publika će moži da uživa i pesmama Gabi Novak, Olivera Dragojevića, romansama i ruskim pesmama, dok će drugi deo koncerta otvoriti pesme iz Šumadije, Kosova i Metohije, Crne Gore, Rumunije, Makedonije i drugih krajeva Srbije i Balkana…

Kao specijalni gost nastupiće i Merima Njegomir.

Milena Lazarević Popović rođena je u Kragujevcu, gde je završila nižu i srednju muzičku školu „Dr Miloje Milojević” odsek za solo pevanje. Uporedo je završila srednju ekonomsku školu, a potom stekla zvanje diplomiranog ekonomiste na Fakultetu za poslovne studije i pravo. Ipak, njen put ka muzici se odvijao sasvim spontano, te je tokom školovanja postala vokalna solistkinja Centra za negovanje tradicije i kulture „Abrašević“ u Kragujevcu. Postala je član horova: „Kir Stefan Srbin”, „Liceum”, „Instrumentarium”, narodnog orkestra „Kragujevac Koncert”, ansambla „Đurđevi stupovi”.

2009. godine u prostorijama Radio Beograda polagala je audiciju za radio pevača pred stručnim žirijem čiji je predsednik bila Merima Njegomir. Usledili su brojni solistički nastupi.

Ulaznice za ovaj koncert u Knjaževsko-srpskom teatru su besplatne (karte se mogu preuzeti na biletarnici Teatra), a nastup počinje u 19 sati.