Koncertna sezona Univerzitetske galerije se nastavlja, u četvrtak, 14. marta, sa početkom u 19 sati. Nastupiće pijanista Nenad Radić, vanredni profesor Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu

Na programu će biti Tri Intermeca op. 117, Sonata ef mol op. 5, J. Bramsa i Poloneza – Fantazija op. 61, Sonata ha mol op. 58 Frederika Šopena.

Nenad Radić magistrirao je i doktorirao sa najvišim ocenama na odseku za klavir FMU u Beogradu. Usavršavao se u klasama čuvenih pedagoga A. Nasjetkina, E. Tatulijan i V. Pjaseckog.

Osvojio je treću nagradu na Prvom međunarodnom takmičenju Dunav-Donau-Danube u Novom Sadu 1992. godine. Održao je više od četrdeset resitala u svim najvažnijim salama u Srbiji, a posebno se izdvajaju četiri koncerta u Velikoj sali Kolarčeve Zadužbine (1998, 2001, 2008. i 2013. godine) - više puta emitovani i u trajnoj formi sačuvani u arhivi Radio Beograda. Izveo je Peti koncert Betovena (Es dur) i Prvi koncert Bramsa (de mol) sa Simfonijskim orkestrom „Stanislav Binički”.

Solističke koncerte imao u Engleskoj – Peterborough Music Festival, SAD-u – Bingemton, Tri-cities Opera Center, BiH – „Banski dvor”, Banja Luka i Sloveniji – Velenje. U izuzetno retkom kamernom duu klavir-orgulje (sa Majom Smiljanić-Radić) ostvario je veoma zapaženu koncertnu turneju 2010. godine po gradovima Severne Amerike: Njujork – Bingemton i Ist Hempton, Toronto, Indijanapolis, Dalas, Los Anđeles (katedrala Our Lady of the Angels, 4000 mesta za sedenje i jedne od najvećih orgulja na svetu).