Udruženje „Posle kiše” iz Kragujevca, u saradnji sa Muzičkim centrom, MZ „Kolonija“ i stanovnicima tog naselja, organizuje koncert na platou ispred Sokolane, u petak, 14. februara, u 21 sat.

Na koncertu će nastupiti rok i hip-hop grupe iz Kragujevca i Beograda. Od hip hop bendova u petak veče ispred Sokolane nastupiće kragujevački „Droan&RS”, „Otpisani” i „Johnu&Fumador”, a od rok sastava beogradski „Šaman” i ovdašnji sastavi „Alek”, „Miša Raca i prijatelji” i kaver grupe „Debela Nensi” i „Osvajači”.

Nevladina organizacija „Posle kiše” ovom manifestacijom želi da nastavi akcije (poput ranijih – sređivanje zelenih površina) čiji je cilj revitalizacija ovog starog i čuvenog kragujevačkog naselja, ali i da jača međusobnu povezanost građana.

Cena karte za koncert će biti „koliko ko može da da”, a sav prikupljen novac ići će za obnovu fudbalskog i košarkaškog terena u Staroj radničkoj koloniji.

Inače, pored raznih bendova, nastupiće i kragujevački glumac Bratislav Slavković Keša, a programu se pridružila i IT akademija Himera, koja će mališanima, uz stručni nadzor instruktora, demonstrirati kako se upravlja dronovima.