Koncertna sezona „Convivium Musicum 19”, počinje u sredu, 13. februara, nastupom ansambla Convivium Musicum, koga čine Jovana Radovanović (klavir), Žoao Paiva (klarinet) i Filip Tomić (violončelo), u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Na programu su dela L. v. Betovena i A. Pjacole, a koncert počinje u 20 sati.

Ideja da početak nove Koncertne sezone obeleži nastup ansambla koji se specijalno okuplja za tu priliku i koji za svega nekoliko dana zajedničkih proba spremi celovečernji program, proistekla je iz želje da se publici predstavi nov pristup stvaranju muzike koji nadograđuje dosadašnje izvođačke aktivnosti.

Do sada je kragujevačka publika bila u prilici da ovu vrstu sastava čuje jedino u okviru Festivala „Convivum Musicum”, na kome su nastupali najrazličitiji ansambli.

U okviru koncertne sezone „Convivium Musicum 19” planarano je osam koncerata, sa raznovrsnim programom i različitim sastavima. Od „starih klasika” do savremene muzike u izvođenju solista, malih i velikih ansambala.

Koncerti se održavaju uz podršku Grada Kragujevca, Filološko-umetničkog fakulteta, Muzičke škole „Dr Miloje Milojević”, Muzičkog centra Kragujevac i drugih.

Ulaz na koncerte je slobodan.