Koncertna sezona Univerzitetske galerije se nastavlja, u četvrtak, 16. maja, nastupom Jelene Stanić Stefanović, flauta i Jovane Radovanović, klavir.

Na programu će biti izvedena dela J. S. Baha i G. F. Telemana, a gost koncerta biće Miodrag Đorđević (harmonika).

Jelena Stanić Stefanović završila je nižu i srednju muzičku školu u Kragujevcu u klasi prof. Dušana Vasiljevića, a na fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu diplomirala na osnovnim studijama 2005. godine.

Tokom školovanja učestvovala je na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, gde je osvajala prve nagrade u solističkim i u kategorijama kamerne muzike. Sa šesnaest godina izvodi svoj prvi solistički koncert u Galeriji kulturnog centra u Beogradu, i od tada nastavlja koncertne aktivnosti u zemlji

2006. godine upisuje studije kod renomiranog profesora flaute Janoša Balinta u Detmoldu, Nemačka. Nakon završenih studija sa najvišom ocenom, master studije nastavlja u klasi eminentnog profesora Konrada Huntelera, gde pored zvanja master stiče i specijalizaciju za baroknu muziku.

Jovana Radovanović rođena je 1985. godine u Kragujevcu, u kome je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje u muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević” u klasi profesorke Natalije Tomić.

Osnovne i postdiplomske studije klavira završava na NMAU „P.I.Čajkovski” u Kijevu u klasi profesora Jurija Kota, a obrazovanje na polju kamerne muzike nastavlja na doktorskim studijama na FMU u Beogradu u klasi prof. Zorice Ćetković.

Umetničku karijeru aktivno gradi kako na prostoru Srbije tako i u inostranstvu. Ostvarila je preko sto nastupa i koncerata je u Makedoniji, Ukrajini, Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu, Švajcarskoj, Nemačkoj, Kipru, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i svim značajnijim salama Srbije.

Koncert počinje u 19 sati.