Galerija kragujevačkog SKC-a raspisala je konkurs za izlaganje u 2020. godini za oba galerijska prostora – galeriju SKC-a i Kontakt galeriju. Konkurs je otvoren od 8. do 30. novembra 2019. godine.

Konkurs je otvoren za samostalne umetnike, izlagače i kustoske izložbe-projekte autora iz Srbije i šireg regiona. Konkursom su obuhvaćeni i jednodnevni programi – prezentacije, projekcije i promocije. Takođe, na konkurs mogu da se prijave i studenti završne godine fakulteta i akademija umetnosti. Prijave razmatra umetnički savet Galerije SKC.

 Konkursna dokumentacija treba da sadrži: opis projekta do 2.000 karaktera, vizuelnu dokumentaciju do 10 reprodukcija radova koji se predlažu za izložbu sa nazivom, tehnikom, dimenzijama i godinom nastanka, radnu biografiju, tehničku specifikaciju projekta i kontakt podatke, obavezno važeću e-mail adresu.

Autori svoje prijave mogu poslati na e-mail adresu: galerijaskc@skckg.com navodeći u naslovu e-maila svoje ime i prezime i naziv izložbe/projekta sa kojim konkurišu ili poštom na adresu: Studentski kulturni centar Kragujevac, Radoja Domanovića 12. 34000 Kragujevac  sa naznakom  Za konkurs galerije. (Konkursna dokumentacija se ne vraća)

 Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Studentskog kulturnog centra Kragujevac do kraja decembra 2019. godine. Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu informisati putem maila: galerijaskc@skckg.com.