Udruženje ljubitelja devete umetnosti Svet stripa u okviru Međunarodne strip konferencije „Kragujevac godine devete” KragujevacComicCon 2019. raspisao je konkurs „Kragujevački pobednik” u kategorijama:

1. konkurs za strip „Kragujevački pobednik” – do 16 tabli, tema slobodna,

2. konkurs za strip „Kragujevački pobednik”, kategorija „Munja” za uzrast do 15 godina – tema slobodna,

3. za najbolju ilustraciju Dikana, povodom njegovog 50. rođendana,

4. za najbolju ilustraciju likova iz serijala Alan Ford – povodom njegovog 50. rođendana,

5. za najbolju ilustraciju likova iz serijala Asteriks – povodom njegovog 60. rođendana,

6. za najbolju ilustraciju Betmena – povodom njegovog 80. rođendana,

7. za najbolju ilustraciju Tintina – povodom njegovog 90. rođendana,

8. za najbolju ilustraciju Tarzana – povodom njegovog 90. rođendana.

Delovi konkursa koji se odnose na ilustracije imaće podkategorije za učesnike do 10 i 20 godina. Želja organizatora je da nagrade najbolje radove učesnika različitih uzrasta.

Sponzori nagrada za pobedničke ilustracije su brojne izdavačke kuće koje objavljuju stripove i striparnica Svet stripa iz Kragujevca.

Nagrada za najbolji strip „Kragujevački pobednik” je plaketa „Branko Plavšić”, koju Svet stripa tradicionalno dodeljuje već devet godina. Nagrada za najbolji strip „Kragujevački pobednik” u kategoriji „Munja” uzrasta do 15 godina je istoimena plaketa u čast velikana stripa Zdravka Zupana.

Autor može učestvovati na konkursu sa najviše tri prijavljena rada u svakoj kategoriji.

Uz rad obavezno dostavite sledeće podatke: ime rada, ime i adresa autora, mail adresa, broj mobilnog telefona i kraću biografiju.

Radove je moguće poslati na dva načina: skenirane radove (isključivo JPG ili TIFF) u rezoluciji 300dpi (i većoj), koji se šalju na adredu: kragujevac@comiccon.rs ili pak, originale ili odštampane kopije šaljite na adresu Svet stripa, Branka Paraća 1a, 34000 Kragujevac.

Rok za prijem radova je utorak 27. avgust ove godine.