Ustanova kulture „Ćuprija“ organizuje izbor za najbolju fotografiju povodom otvaranja novog prostora za promociju kulture i umetnosti.

Glavna tema konkursa je Ćuprija, a učešće na njemu je besplatno. Na konkurs mogu da se prijave svi zainteresovani fotografi, bez obzira da li žive na teritoriji ove Opštine ili ne, kao i da li se profesionalno bave fotografijom.

Prijavljeni radovi moraju biti autorski i snimljeni na teritoriji Ćuprije, a broj prijavljenih fotografija po autoru je neograničen. Na konkurs se mogu poslati fotografije slikane svim sredstvima savremene tehnologije – fotoaparat, mobilni telefon, kamera, tablet, a mogu sadržati i intervencije u programima za obradu, kako bi se postigla što jasnija poruka.

Rezolucija fajlova ne treba da bude manja od 2.000x3.000 piksela, sa rezolucijom od 300 piksela po inču. Sve fotografije koje na sebi budu sadržale tzv „watermark“, odnosno potpis autora, neće biti razmatrane od strane žirija.

Određene su i oblasti na koje fotografije mogu da se odnose i to su: arhitektura, prirodne lepote, kulturna baština, portret, sport, svakodnevni život, kreativna fotografija i reportaža.

Svi radovi moraju u imenu fajla da imaju naziv rada, ime i prezime autora (pseudonimi nisu dozvoljeni), kao i njegovo godište. Svi zainteresovani da učestvuju na konkursu svoje fotografije treba da šalju u elektronskom obliku na mail ustanova.kulture@gmail.com, sa naslovom „Za konkurs – Moja Ćuprija“. Krajnji rok za dostavu radova je 10. mart 2018. godine.