Srpski ansambl „Smilje“ iz Kragujevca našao je način da i za vreme izolacije zbog epidemije nastavi druženje sa svojim članovima.  Na Facebook starnici ansambla, baš na Svetski dan igre, osvanuli su snimci na kojima mali folklorci vežbaju koreografije srpskih narodnih kola, svako u svojoj kući.

- „Smilje” u maju inače obeležava 15 godina od osnivanja, i sve smo drugačije zamišljali. Kako je danas svetski dan igre, ovo je način da se povežemo u ovoj situaciji. Naravno, nije isto, ali emocije su više nego prisutne, kaže Ivana Đorđević Jović, koja rukovodi folklornim grupama ansambla.

Srpski ansambl „Smilje” osnovan je 2005. godine, pod rukovodstvom Slavice Mihailović, najpre kao pevačka grupa, a ubrzo i kao igrački ansambl. Danas „Smilje” broji više od 200 članova raspoređenih u nekoliko uzrasnih grupa i sekcija.

Zahvaljujući uspešnim nastupima tokom ovih nekoliko godina svog postojanja „Smilje” je pobralo brojna priznanja na takmičenjima širom Srbije. Ansambl je ostao u lepom sećanju ljubiteljima folklora u Švajcarskoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji.