U Aleksić galeriji u Kragujevcu, u subotu, 16. septembra, biće otvorena izložba Davora Dmitrovića, poda nazivom „Priče za malu decu”. Otvaranja je zakazano za 19 sati, a postavka se može pogledati do 30. septembra.

Davor Dmitrović je slikar mlađe generacije, koji je završio zagrebačku Akademiju likovnih umjetnosti, a trenutno je na doktorskim studijama na Kineskoj umetničkoj akademiji u Hangzhou. Posle brojnih samostalnih i grupnih izložbi uspeo je da svojim stilom privuče pažnju brojnih galerista.

Na izložbi „Priče za malu decu” u Aleksić galeriji u Kragujevcu donosi nam osam velikih formata u tehnici akril na platnu. Kao što i sam naziv kaže, slike imaju vrlo bajkovitu atmosferu.

I upravo početna tačka ovog serijala slika Davora Dmitrovića jeste bajka, ali ona u kojoj je on glavni protagonista, te svoj karakterističan lik provlači kroz vlastite emotivne i erotske drame.

Inače, izložbom Davora Dmitrovića, Aleksić galerija će predstaviti novi ciklus izložbi na kojima će biti predstavljeni pored naših i umetnici iz regiona.

Aleksić galerija se nalazi u Karađorđevoj ulici broj 26, u Kragujevcu.