U okviru 31. internacionalnog festivala umetnika harmonike u ponedeljak, 20. oktobra, nastupiće Ding Hang, akordeonista iz Kine, u umetničkoj galeriji Narodnog muzeja Šumadije u Kragujevcu.

Na festival u Kragujevcu dolazi kao pobednik takmičenja u Kastelfidaru (Italija) 2022. godine.

Ding Hang rođen je 2002. godine u Hangdžou (provincija Džeđang). Klavirsku harmoniku počeo je da svira u petoj godini radeći sa profesorom Čang Šuliangom. Sa 15 godina prelazi u klasu Ven Ji Vu, mlade profesorice na Džeđang konzervatorijumu u rodnom gradu i počinje da svira na instrumentu sa melodijskim basovima. Uporedo sarađuje sa profesorom Šu Davejom, rukovodiocem katedre za modernu instrumentalnu muziku na Konzervatorijumu u Šangaju i Jurijem Šiškinim, svetski priznatim umetnikom, koji ga je nazvao „mladim umetničkim talentom sa izuzetno visokim izvođačkim i muzičkim talentom“.

Kao i svi mladi talentovani umetnici učestvovao je na mnogim takmičenjima harmonikaša u Kini i inostranstvu i pokazao je zavidne rezultate.

Često nastupa širom Kine i posebno ističe nastupe u vodećim koncertnim dvoranama u Šangaju, Vuksiju i Džeđangu, kao i koncert u Klingentalu (Nemačka).