Kragujevački Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, nije želeo da zbog epidemije korona virusom, odustane od tradicionalnog konkursa „Plava planeta“. Onlajn konkurs zvanično je otvoren, kao što je to bilo prethodnih 18 godina, a radovi će se postavljati na Facebook grupi Dan planete Zemlje 2020, koju je formirao Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj.

 

- U želji da nastavimo tradiciju Dečije izložbe likovnih radova „Plava planeta” promenili smo uslove konkursa i pozivamo vas da nam pomognete u toj nameri, kao i da dalje svi zajedno radimo na podizanju ekološke svesti, saopštila je ova organizacija.

 

Učesnici se takmiče u 4 kategorije: deca iz predškolskih ustanova, učenici I-IV razreda osnovnih škola, učenici V-VIII razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola (svi razredi).

 

- Tema na zvaničnom sajtu Dana planete Zemlje za ovu godinu je Klimatska akcija, ali smo odlučili da je malo modifikujemo i prilagodimo uzrastu, tako da je tema Godišnja doba za vrtiće i mlađe razrede osnovnih škola i Klimatske promene – stariji razredi osnovnih škola i srednjoškolci.

Slanjem likovnih radova na ove teme skrenimo pažnju na ovaj problem i podižemo svest o potrebi očuvanja biodiverziteta na Planeti, kažu u CEOOR-u.

 

Uslovi konkursa: u obzir dolaze sve likovne tehnike, a radovi se fotografišu i postavljaju direktno u Facebook grupu Dan planete Zemlje 2020.

 

Za svaki crtež posebno se u postu navode:

• Ime i prezime deteta/učenika;

• Razred/uzrast;

• Naziv škole/ustanove i mesto;

• Zavisno od kategorije se osim ovih podataka i šalju tagovi kako bismo prilikom pregleda radova lakše razvrstavali u starosne grupe (ukucavaju ili kopiraju)

 

Rok za dospeće radova je 22. april 2020. godine do 23:59 sati. Žiriranje će se obaviti 23-24. aprila 2020. a rezultati će biti objavljeni 25. aprila u grupi Dan planete Zemlje 2020, sajtu CEOOR i u medijima.

 

Za najuspešnije likovne radove, predviđene su nagrade, koje je obezbedio Grad Kragujevac. Takođe će biti nagrađeno diplomom i po tri fotografije koje imaju najviše lajkova u svakoj kategoriji.

 

Dodatne informacije možete dobiti preko mejla ceoor.kg@gmail.com ili

pozivom na telefon 069/29-55-100.

 

Svečana dodela nagrada će se održati naknadno, prilikom obeležavanja Dana zaštite životinja, 4. oktobra.