U kući „Đure Jakšića”, u sredu, 23. novembra održaće se Memorijalni koncert posvećen Sonji Perišić. Na koncertu će nastupiti pevači solisti i orkestar CZNTK Abrašević.

Sonja Perišić Milošević (1965 - 2008) bila je interpretatorka narodne i stare gradske muzike, Specijalista opšte medicine i humanista.

Pevačku karijeru počela je u 20. godini kao solista AKUD Svetozar Marković, koji posle izvesnog vremena napušta i prelazi u KUD Abrašević, u čijim gotovo svim pevačkim programima je učestvovala. Svoj talenat za pevanje iskazala je u radio emisijama Kod zlatnog Konja, Pesmom da ti kažem i televizijskim emisijama Let, leti, pesmo moja mila, Promenada i u emisiji Vojvođanske zlatne žice, u kojim je gostovala nakon polaganja audije za Radio Beograd.

Godine 2006. izvela je pesmu Decembarske suze, u Srpskom narodnom pozorištu, inaće dvostruko nagrađenu pesmu na festivalu Vojvođanske zlatne žice.

Zbog svog talenta za pevanje i odličnom interpretacijom osvojala je mnoge nagrade i na poljima muzike: povelja Ambasador pesme 2002. godine na festivalu narodne muzike Harmonija u Nišu, nagradu za najboljeg vokalnog solistu na festivalu Vojvođanske žice, 2005. godine u Novom Sadu i priznanje Zlatna tamburica na 17. festivalu narodne muzike 2006. godine u Novom Sadu.

Tokom karijere imala je veliki broj koncerata, a prvi solistički uz pratnju Velikog narodnog orkestra Abraševića održala je 2006. godine.

Koncert počinje u 19 sati.