Prvi „Kragujevački festival uličnih svirača” počinje sutra, 4.maja, a na nakoliko lokacija, u centru grada nastupiće desetak muzičara i bendova, različitih žanrova. Kako navode organizator, Dom omladine, biće za svakog po nešto, a nastupiće poznati lokalni muzičari. Program se organizuje u okviru proslave programa Majskih svečanosti.

U petak, u 12 sati, kragujevačka publika najpre će moći na Đačkom trgu, ispred Gimnazije da čuje violinistu Vanju Markovića, a od 13 sati u Pečakoj zoni bend „Kvazartet”.

Od 14 sati, na platou ispred Doma omladine nastupiče Dragoslav Tanasković Trnda, a od 17 sati „Pile jazz trio” u Velikom parku. Prvi dan zatvoriće bend „Špajz”, koncertom ispred hotela „Zelengora”, od 19 sati.

U subotu, 5. maja, u podne nastupa Tamara Grasilović (gitara) u Pešačkoj zoni,  a od 13 sati Caja Nestorović, ispred Gimnazije.

Gudački kvartet, od 14 sati, nastupiće u Velikom parku, a od 19 sati ispred „Zelengore” svira bend „Armuši”. Koncert Škola gitare „Oktava” na platou ispred Dom omladine zakazan je za 20 sati.

Ova škola gitare prva nastupa i trećeg dana festivala, na istom mestu, samo od 13 sati, a u Velikom parku od 12 sati, nastupa „Shoomadisco”.