Kragujevački kulinari osvojili su devet zlatnih, dve srebrne medalje i dva šampionska pehara za najboljeg kuvara juniora i najbolji juniorski tim na kulinarskom takmičenju „Niški zlatni kotlić 2017” koji je održan u Nišu od 2. do 4. juna,  pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije. Takmičenje je organizovalo Udruženje turističkih i ugostiteljskih poslenika iz Niša.

Tim iz Kragujevca su činili Milan Strevanović, Dušan Živković, Đorđe Milić, predvođeni predsednikom HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadinom Vujadinovićem i podpredsednikom asocijacije i mentorom Vladimirom Arsenijevićem.

- Mi smo oduševljeni postignutim rezultatima. Ovo je veliki uspeh za nas, imajući u vidu da je bilo preko 300 takmičara iz preko 20 država sveta, a  naš takmičarski tim je skoro potpuno podmađen i još uvek nije dobro uigran. Takmičari koji su činili prethodni tim su većinom otišli na rad u inostranstvo i postali šefovi kuhinja, ali to je glavni zadatak naše asocijacije, kazao je Vujadinović.

- Iskreno, nismo se nadali da će naši mladi kulinari uspeti da prebrode tremu i činjenicu da se pored njih takmiče dosta stariji i veštiji kulinari, međutim, naša jela su bila jako interesantna i odlično pripremljena, te medalje nisu ni ovog puta izostale, izjavio je mentor i profesor kuvarstva Vladimir Arsenijević.

Na međunarodnom kulinarskom takmičenju u Nišu kulinari iz preko 20 država širom sveta nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, kao što je Stevo Karapandža iz Zagreba i master šefovima iz Izraela, Velike Britanije, Nemačke,  Holandije, Španije, Italije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja, trudili su se nagrade najmaštovitije i najkreativnije kulinare.