Na jednom od najvećih gastronomskih takmičenja na svetu – 15. internacionalno takmičenje kulinara održanom u Istanbulu u Turskoj, HoReCa asocijacija Kragujevac i pored uskraćene finansijske pomoći od strane lokalnih gradskih vlasti, otišla je u Istanbul samo sa jednim takmičarom i osvojila zlatnu medalju u konkurenciji od preko 3.000 takmičara iz celog sveta.

Članovi asocijacije koji su bili na takmičenju su Vujadin Vujadinović (predsednik) i Bogdan Šundić (takmičar), koji je osvojio zlatnu medalju.

- Nakon jako teškog perioda kada nam je rečeno da gradska vlast nije u mogućnosti da delimično finansira HoReCa asocijaciju Kragujevac, morali smo brzo reagujemo i skratimo troškove odlaska na ovo takmičenje na kojem osvojena medalja znači veliki uspeh i priznanje u čitavom svetu. Uspeli smo da izdvojimo sredstva samo za jednog takmičara,  i uspeli smo da ostvarimo najbolji rezultat i osvojimo prvo mesto u kategoriji „kuhinja dalekog istoka”, te tako potvrdili da ne ostvarujemo samo uspehe u evropskoj kuhinji. Pored uspeha takmičara, naša asocijacija je pozvana da bude uključena u organizaciju ovog takmičenja kao jedina asocijacija na svetu (pored Svetskog udruženja master šefova iz Londona) čime je ukazana velika čast našoj asocijaciji, kaže Vujadin Vujadinović, predsednik HoReCa asocijacija Kragujevac.

Sledeće takmičenje je u Bukureštu od od 3. do 5. marta na kojem će HoReCa asocijacija Kragujevac odmeravati snage sa najboljim kulinarima sveta u kategorijama pasta i pica.