Kragujevački polumaraton, sedmi po redu, startovaće u nedelju, 6. oktobra, u 11 sati, ispred Skupštine grada. Trčaće se četiri kruga, centralnim gradskim ulicama, u dužini od 21 kilometar.

Očekuje se da u sve 3 trke (polumaratonska, štafeta i trka zadovoljstva) učestvuje oko 1.000 trkača.

- Mislim da smo dobrom organizacijom i velikim zalaganjem, uspeli da napravimo jednu tradicionalnu manifestaciju, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara. Nadam se da će svi učesnici biti zadovoljni brojnim pratećim sadržajima i da će već naredne godine odziv biti još veći, kaže organizator Kragujevačkog polumaratona Nenad Luković.

Ovogodišnji promoter kragujevačkog polumaratona je bivši atletičar Miloš Srejović, koji smatra da su upravo ovakve manifestacije pravo lice sporta koji podrazumeva aktivnost, kretanje, trčanje, bilo kakav vid fizičkog angažovanja.

Glavni sponzor polumaratona oe godine je „Zastava oružje”.

Tradicionalno i ove godine, polumaratonu prethodi humanitarno – rekreativna trka „Za srećnije detinjstvo“ u organizaciji Crvenog krsta, koja ove godine slavi 34. rođendan. Osnovni cilj je solidarnost i od sada je prodato oko 11.000 startnih brojeva.