Kragujevačko udruženje ljubitelja devete umetnosti Svet stripa, u subotu 14. maja, proslaviće svoj 12. rođendan, u holu Tržnog centra Šumadija (Miloja Pavlovića 9). Program proslave počinje u 17 sati.

Svet stripa u svom portfoliu ima organizaciju Međunarodne strip konferencije „Kragujevac Comic Con“, pokretanje Škole devete umetnosti Svet stripa, publikovanje časopisa devete umetnosti „KIŠA“, održavanje dva portala: svetstripa.org.rs i comiccon.rs, kao i osnivanje i vođenje striparnice Svet stripa. Upravo u striparnici Svet stripa, i holu Tržnog centra Šumadija, će se održati proslava 12. rođendana udruženja.

Uz već tradicionalno druženje, šumadijsko posluženje i slavljeničku tortu, ovogodišnja proslava nudi poštovaocima rada udruženja javni čas u Školi devete umetnosti Svet stripa, a predavanje će održati specijalni gost proslave: likovni umetnik, scenarista, urednik i pedagog, Vladimir Vesović iz Beograda. On je predavanje održao i na otvaranju Škole stripa u Kragujevcu, aprila 2015. godine i na ovaj način Svet stripa započinje osmu sezonu rada škole.

Mlada likovna umetnica iz Kragujevca, Mina Nikolić, koja se na grupnim izložbama stripova već predstavila u svom rodnom gradu, ovoga puta imaće svoju prvu samostalnu izložbu stripova. Zrelim autorskim pečatom Mina Nikolić, trasira sebi put strip autorke o kojoj će se, sasvim sigurno, puno pričati u narednim godinama.

Neće izostati ni rođendanski popusti u striparnici i na sajtu Sveta stripa. Na svaku kupovinu preko sajta i u striparnici odobravaće se popust od 10%.

Biće najavljena i Međunarodna strip konferencija „Kragujevac Comic Con“ godine dvanaeste, a danas će sa predstavnicima Skupštine grada Kragujevca biti potpisan ugovor o sufinansiranju i saradnji. Popularni „KOMIKON” će se održati u Domu omladine 3 i 4. juna 2022. godine, treću godinu zaredom uz podršku Skupštine grada Kragujevca.