U utorak 19. novembra, u Knjaževsko-srpskom teatru gostuje Kraljevačko pozorište sa predstavom Džona Patrika Šenlija „Sumnja”, u režiji Juga Đorđevića.

U predstavi igraju: Biljana Kostantinović, Svetlana Milenković, Zoran Cerovina, Gorica Dinulović i Nikola Voštinić.

Sumnja može biti isto toliko jaka i postojana kao i sigurnost, moto je koji se provlači kroz komad koji je nastao 2003. godine, ali je ponovo aktuelan. Za ovu predstavu američki pisac DŽon Patrik Šenli dobio je Pulicerovu nagradu, a film snimljen po ovom komadu bio je nominovan za Oskara u više kategorija.

Da li je to uradio ili ne? Da li je kriv ili ne? Sumnja može biti isto toliko jaka i postojana kao i sigurnost. Međutim, u komadu Sumnja Džona Patrika Šenlija nije samo pitanje sumnje ili vere u to da li je nešto istina ili ne, već pitanje sukoba različitih principa: klasnog, rasnog, muškog i ženskog, progresivnog i konzervativnog, činjenica i emocija…

- Kroz sumnje i pretpostavke, pisac neumoljivo vodi priču ka klimaksu i konačnom obračunu dva glavna lika, odnosno dva principa. Da li je sestra Alojzija samo čudovište koje svojim sumnjama i strahovima uništava nevinog čoveka zato što joj podriva autoritet? Ili je otac Flin grabljivac koji se iz svega izvukao zbog crkvene hijerarhije muške moći? Svako od njih dvoje ima argumente iza kojih čvrsto stoji, ali ko će biti pobednik, navodi Tijana Grumić, dramaturškinja.

Predstava počinje u 20 sati.