U organizaciji Ustanove za kulturu Ćuprija, u sali „Šomo”, u petak, 19. aprila, zakazana je predstava „Krčmarica Mirandolina”, komad pozorišta Boško Buha.

Mirandolina je priča o neodoljivoj krčmarici, o ženi koja svojom harizmatičnošću osvaja muškarce, zavodi ih , sukobljava, dovodi ih do ruba egzistencije, do emotivnih slomova. Priča o dominantnom ženskom principu, o snazi ženske senzualnosti i erotike, o snazi ženskog uma i nepogrešivoj taktici u osvajanju i najtvrđih muških srca.

Mirandolina predstavlja prototip žene koja koristeći svoje vrline, kako mentalne tako i telesne, koncipira svet oko sebe onako kako ona to sama želi, određujući sudbine brojnih muškaraca koji za njom gube glavu. Priča o manipulaciji emocijama od strane racionalne i prema emotivnom muškom svetu surove i beskompromisne žene, sa ciljem da ženski princip nadvlada muški i da žena postane vladar naizgled jačem muškom principu.

Glavne uloge tumače Andrija Milošević, Katarina Žutić, Nenad Nenadović, Goran Jevtić, a režiju potpisuje Jug Radivojević.

Karte u pretprodaji se mogu kupiti od 17. aprila u holu „Šomo”, u terminima od 13 do 16 i 17 do 19sati. Cena karte je 350 dinara.