Kup „Zastava oružje”, 22. po redu, za pionirke i pionire u gađanju iz vazdušne puške, održan je u kragujevačkoj hali „Jezero”. Na njemu je učestvovalo 136 takmičara iz 13 klubova, a nagrade su dodelili proslavljeni olimpijci Jasna Šekarić i Milutin Stefanović, kao i selektor Dragan Donević.

Na ovom tradicionalnom Kupu, u proteklih dvadeset godina, učestvovalo je preko 4.000 mladih strelaca iz svih klubova sa teritorije Republike Srbije i Republike Crne Gore.

Od 2001. godine, odlukom Streljačkog Saveza Srbije, rezultati postignuti na Kupu priznaju se kao rezultati postignuti na prvenstvu regiona. Generalni sponzor i osnivač Kupa su „Zastava oružje AD“, organizator SK „Čika Mata“, uz pokroviteljstvo Skupštine grada Kragujevca.

Najbolje tri ekipe dobile su pehare, medalje, vaučere, diplome kao i robne nagrade.

Takođe, posle ovog takmičenja, održano je treće kolo Kupa Srbije, u gađanju iz vazdušnog pištolja za pionire i pionirke, kadete i kadetkinje i mlade juniore i juniorke, gde je nastupilo 100 takmičara.

Ni ove godine nije izostao Kup u streljaštvu za medije, gde je učestvovalo 14 takmičara. Nažalost, neki od takmičara više ne pripadaju „sedmoj sili“, ali organizator ih je prihvatio kao da su i dalje kolege ostalih učesnika, zbog dobrog druženja i takmičenja predhodnih godina.

Pobednik u ženskoj konkurenciji bila je Ivana Retas, a u muškoj Miloš Pantić. Nagrade pobednicima dodelio je Stevan Pletikosić, naš proslavljeni strelac.