Petnaesta po redu, „Kupusijada” u Mrčajevcima, održave se od 15. do 17. septembra. Organizatori „Kupusijade” pripremili su raznovrstan program za sve uzraste.

Glavni je takmičenje u pripremanju svadbarskog kupusa koje će biti organizovano u tri kategorije: ekipe i pojedinci, ugostitelji i „Celo selo kuva”. Takmičenje počinje u subotu ujutru i trajaće do nedelje u 18.30 sati, kada će pobednicima biti uručene nagrade zlatni, srebrni i bronzani lonac.

Program će početi u petak, Narodnim višebojom, a nastaviće se manifestacijom „Obrenovanje”.

Festival „Obrenovanje” postoji koliko i „Kupusijada”, a ove godine gost je Olivera Katarina, koja je zahvaljujući Obrenu Pjevoviću i njegovim kompozicijama objavila  jednu ploču. Našoj poznatoj pevačici i glumici te večeri će biti uručeno priznanje za životno delo.

Zvaničnu zastavu ove gastronomsko-turističke manifestacije u subotu će podići ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, zajedno sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, uz pesmu koju će izvesti Olivera Katarina.

Nakon toga počeće festival „Biserno veče nad raspevanim Mrčajevcima”. Nastupiće izvođači novokomponovanih pesama napisanih u duhu šumadijskog melosa specijalno za ovu priliku. Potom sledi nastup Radiše Uroševića i „Impuls benda”.

U nedelju je dan za amaterski muzički program. Nakon proglašenja pobednika, uslediće nastup srpskih folkloraša.

Iz gradskog budžeta Čačka za petnaestu „Kupusijadu” izdvojeno je dva miliona dinara. Organizatori su grad Čačak, Turustička organizacija Čačka, MZ Mrčajevci i Organizacioni odbor.