Treći po redu memorijalni  festival „Ludi Rakun”, posvećen Luki Krstiću, biće održan u petak, 13. septembra, s početkom u 21 sat, u Domu omladine. Na festivalu  nastupaju KBO, Dishumanity, Deadly Mosh i Stone Slipper .

Festival Ludi Rakun organizuje se u čast Luke Krstića i posvećen je stvarima koje je on voleo-  dobru muziku i dobro zezanje!“, kratki su u opisu organizatori, čiji je cilj bio da Luka Krstić dobije svoj rock festival, koji će uprkos svemu, biti realizovan svake godine u Kragujevcu u danima njegove pogibije.

Luka Krstić, pevač i basista kragujevačkog benda The Evil One, izgubio je život 30. avgusta, 2016. godine, u saobraćajnoj nesreći na ostrvu Kos, gde je radio kao instruktor ronjenja.

Heavy/thrash metal sastav The Evil One osnovan je 2005. godine u Kragujevcu od strane trojice lokalnih ljubitelja metal zvuka.

Podsetimo, prvo izdanje festivala Ludi Rakun organizovano je u Zastavinoj bašti, a već naredne godine festival se preselio u baštu  Doma omladine .

Luki u čast,  do sada su svirali - Steel Hornet, Zigot, Dead Joker, Motorcharge, Larska, Forever Storm, Nikom Ništa i My Own Word.

Ulaz na ovogodišnji  festival, kao i prethodnih godina, je slobodan.