Memorijalni odbojkaški turnir „Dejan Brđović” održaće se 6. i 7. septembra u „SBB hali Jezero”. Pored domaćina Radničkog, učestvuju još i kraljevačka Ribnica, beogradska Crvena zvezda i makedonski Vardar.

Po prvi put ovaj turnir održava se u organizaciji Sportskog privrednog društva Radnički, čiji je sastavni deo i Odbojkaški klub Radnički u kome je Dejan Brđović proveo deo igračke i trenerske karijere, i postavio temelje za sve najveće klupske uspehe.

Dejan Brđović je tokom duge i uspešne igračke karijere nastupao za brojne domaće i inostrane klubove. Zabeležio je i preko 300 utakmica u dresu sa nacionalnim grom i to u periodu kada je naša reprezentacija bila u samom vrhu svetske odbojke. Po završetku igračke karijere, Brđović je uplovio u trenerske vode.

Prva stanica bio mu je kragujevački Radnički sa kojim je u sezoni 2006/07 osvojio prvo mesto u ligaškom delu takmičenja, stigao do finala plej-ofa i polufinala Kupa Srbije, pri tom omogućivši Kragujevčanima prvi izlazak na evropsku scenu u klupskoj istoriji.

Utakmice se igraju u dva termina, od 17 i 19 sati. Prvog dana turnira od 17 sati sastaju se Crvena zvezda i Ribnica, a od 19 igraju Radnički i Vardar.

Drugog dana na programu su mečevi za plasman. Za 17 sati predviđen je meč za treće mesto, a za 19 veliko finale, u kome će se sastati pobednici polufinalnih duela.

Tri najbolje plasirane ekipe na turniru dobiće prigodne pehare, a sprecijalna nagrada predviđena je i za najboljeg igrača turnira.

Ulaz na sve utakmice turnira je besplatan.