Mihailo Miša Janketić ovogodišnji je dobitnik Statuete Joakim Vujić, koju dodeljuje Knjaževsko-srpski teatar, za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji. Statueta će Janketiću biti uručena za Dan teatra, na Sretenje, 15. februara.

- Njegova glumačka ličnost obogatila je pozorišnu, filmsku i TV scenu Srbije i bivše Jugoslavije proteklih decenija. Igrajući podjednako uspešno u najraznovrsnijem repertoaru i u najrazličitijm žanrovima, na pozorišnoj sceni, TV ekranu, radiju, filmu postao je laureat najvažnijih priznanja: od Sterijinih nagrada i „Zlatnih ćurana” do Dobričinog prstena i „Pavla Vuisića” za životno delo. Statueta Joakim Vujić se prirodno pridružuje ovoj niski nagrada i priznanja bardu naše scene, stoji u obrazloženju odluke.

Prsten sa likom Joakima Vujića ove godine biće dodeljen glumcu Bratislavu Slavkoviću Keši za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu.

Bratislav Slavković Keša pripada plejadi glumačkih imena po kojima je kragujevačko pozorište poznato i priznato u zemlji i regionu. Rođen je u Kragujevcu, a profesionalnu glumačku karijeru započeo je davne 1970. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu u Titogradu.

Godine 1974. vraća se u Kragujevac i više od četiri decenije veran je svojoj matičnoj kući. Igrao je u svim medijima: na radiju, filmu, televiziji.

Samo na kragujevačkoj sceni ostvario je više od stotinu uloga u raznovrsnom repertoaru.

Medaljon sa likom Joakima Vujića za pomoć pri unapređenju rada Teatra i ostvarivanje programskih ciljeva, biće dodeljena kompaniji „Prizma” iz Kragujevca.

Godišnje nagrade Teatra dodeljuju se Sanji Matejić za ulogu Sonje Aleksandrovne u predstavi „Ujka Vanja” Antona Pavloviča Čehova, u režiji Jovana Grujića, kao i Saši Đorđeviću,  šefu tehnike i materijalnom knjigovođi Snežani Nedeljković za izuzetnu posvećenost poslu i ostvarene rezultate u protekloj godini.

Žiri za dodelu nagrade Statueta Joakim Vujić radio jeu sastavu: Dragan Jakovljević, reditelj, predsednik žirija, Miloš Krstović, direktor Knjaževsko-srpskog teatra, Ivana Nedeljković, glumica i predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, Željko Jovanović, pozorišni kritičar i Čedomir Štajn, glumac.