Premijerna projekcija filma „Balkanska međa”, u Kragujevcu je zakazana za četvrtak, 21. marta, u bioskopu Cineplexx, sa početkom u 20.30 sati.

Glavni akteri filma Miloš Biković, Milena Radulović, Miodrag Radonjić i Aleksandar Srećković Kubura, pokloniće se gostima bioskopa te večeri.

Inspirisan istinitim događajem, film koji nosi snažnu mirovnu poruku protiv rata, duboko će dirnuti posetioce. Film „Balkanska međa” prikazuje nam tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca, koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrom Slatina, u Prištini, i zadrži ga dok ne stigne pojačanje.

Dok se čeka pojačanje ruskog bataljona stacioniranog u Bosni, specijalni tim predvođen Andrejem Šatalovim i Bekom Ethoevim, kojima se pridružuju pripadnici MUP-a, Vuk i Fadilj vode nemilosrdni rat protiv komandanta albanske grupe – Smuka.

U glavnim ulogama našli su se ruski i srpski popularni glumci, među kojima Anton Pampušni, Goša Kucenko, Milena Radulović, Gojko Mitić, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Srećković, kao i Miloš Biković i Miodrag Radonjić, koji po prvi put nastupaju i kao glumci i kao koproducenti jednog projekta.

Epizodnu ulogu u filmu ima i proslavljeni reditelj Emir Kusturica.