Sedmo Otvoreno školsko takmičenje mladih pijanista „Dr Miloje Milojević” održaće se od od 22. do 24. februara 2018. u sali Muzičke škole „Dr Miloje Milojević”. Takmičenje organizuje klavirski odsek kragujevačke muzičke škole u saradnji sa Udruženjem ljubitelja umetnosti „Ljubica Marić”.

Pravo učešća na takmičenju imaju redovni učenici muzičkih škola iz cele Srbije. U mlađim kategorijama, članovi žirija su istaknuti profesori različitih muzičkih škola, a žiri za učenike srednjih škola je sastavljen od profesora muzičke škole i Filološko – umetničkog fakulteta u Kragujevcu.

Najuspešniji kandidati takmičenja dobijaju besplatno učešće na majstorskom kursu Lidije Stanković, pijanistkinje međunarodnog ugleda i redovnog profesora Fakulteta muzičke umetnosti.

Seminar će se održati 17. i 18. marta u kragujevačkoj muzičkoj školi. Za najuspešnije takmičare predviđene su i druge vredne, prigodne i podsticajne nagrade.

- Nagradni fond je ono po čemu se naše takmičenje izdvaja u odnosu na druga takmičenja u Srbiji. Trudimo se da mladim talentima pružimo mogućnost da se i dalje usavršavaju i napreduju i da nauče da je takmičenje stanica na putu do cilja, a ne cilj sam po sebi, stoji u saopštenju organizatora.

Takmičarski deo programa održavaće se u četvrtak, petak i subotu (22-24. februara) u muzičkoj školi i otvorenog je tipa.

Ono što je posebno interesantno je završni koncert najuspešnijih takmičara u kategorijama osnovne škole i klavirskih dua, u petak 23. februara, u 20 sati, u sali Muzičke škole, kao i završni koncert najuspešnijih takmičara u kategoriji srednje škole subotu 24. februara, u 20 sati, u sali Muzičke škole i svečano zatvaranje takmičenja.